Špecle s kuřecími kousky, cherry rajčaty a rukolou

Špecle s kuřecími kousky, cherry rajčaty a rukolou

Rychlé a snadné jídlo, se kterým ale uděláte velkou parádu. Špecle s kuřecím masem, žampiony, cherry rajčaty, rukolou a parmazánem potěší většinu strávníků a skvěle se hodí jako večeře po náročném všedním dni.

Co budete potřebovat

  • 225 g kuřecích stehen bez kosti a bez kůže, nakrájených na kostičky
  • 225 g bílých žampionů, nakrájených na čtvrtiny
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, najemno nasekaný
  • 60 ml olivového oleje
  • 375 ml kuřecího vývaru
  • 500 g cherry rajčat, rozpůlených
  • 140 g rukoly, nasekané
  • 340 g sušených špeclí
  • 180 g čerstvě nastrouhaného parmazánu

Postup

  • Ve velké pánvi na středně vysokém ohni osmahněte na oleji kuřecí kousky s žampiony, cibulí a česnekem.
  • Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
  • Vařte 10 minut.
  • Přidejte rajčata a pokračujte ve vaření, dokud nezačnou vadnout.
  • Přidejte rukolu a vařte 1 minutu. V tomto okamžiku by měla v pánvi zůstat asi třetina tekutiny z vaření.
  • Podle potřeby přidejte další vývar.
  • Mezitím ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špecle al dente.
  • Sceďte.
  • Přeneste špecle do pánve.
  • Přidejte parmezán a dobře promíchejte.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Dobrou chuť!
Špecle s kuřecím, žampiony, cherry rajčaty, rukolou a parmazánem v pánvi s vedle položenou lžící.
www.thestar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.