Špecle z mouky

Špecle z mouky
Příprava: 30 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg hladké nebo polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • cca 1 dl mléka
  • 1 lžička másla
  • sůl.

Postup receptu

  1. Do mouky přidáme vejce, mléko a sůl
  2. Mícháme, až je těsto zcela hladké, bez moučných hrudek
  3. Do vroucí osolené vody lisujeme těsto špeclovačem
  4. Místo špeclovače můžeme použít cedník na halušky, odkrajovat z namočeného prkénka nebo jednoduše trhat kousky malou lžičkou
  5. Jakmile špecle vyplavou na povrch, jsou uvařené a mohou se vyjmout
  6. Uvařené špecle se v míse promastí sádlem, aby se neslepily
  7. Podáváme jako přílohu ke guláši nebo jiným omáčkám, ke špenátu nebo zelí nebo je zapékáme se sýrem, masem, zeleninou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.