Skvělý recept, kterým můžete oživit například nejrůznější zahradní party.
Ingredience:
- 5 špekáčků
- 2 šálky piva
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 PL nasekané petrželky
- 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
Postup:
- Špekáčky z obou stran zlehka opečte na grilu či na pánvi.
- Pivo a hnědý cukr vložte do hrnce a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte 10-15 minut nebo dokud se směs nezredukuje a mírně nezhoustne.
- Přidejte do směsi dijonskou hořčici a důkladně promíchejte.
- Kukuřičný škrob smíchejte se lžící studené vody a vlijte též do pivní směsi.
- Přiveďte směs k varu a za stálého míchání vařte 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne.
- Nakrájejte špekáčky na přibližně centimetrové kousky a přidejte je do hrnce s omáčkou.
- Promíchejte a posypte čerstvou petrželkou.
Následně už stačí do jednotlivých kousků zapíchnout párátko a originální buřty na pivu jsou na světě.
