Špekáčky na pivu a bramborách

Špekáčky na pivu a bramborách
Příprava: 10 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 6

Výhodou tohoto receptu je to, že máte zároveň připravený celý pokrm včetně přílohy.  

Ingredience:

  • 6 buřtů či špekáčků
  • 1 žlutá cibule
  • 2 šálky světlého piva
  • 2 šálky vody
  • 800 g malých brambor
  • 2 PL olivového oleje
  • ocet
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte jednu polévkovou lžíci oleje na střední teplotu.
  2. Přidejte špekáčky a opečte je ze všech stran.
  3. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a vařte ji do změknutí, asi 7 minut.
  4. Přilijte do pánve pivo, přidejte omyté a na polovinu rozkrojené, osolené a opepřené brambory.
  5. Přilijte dva šálky vody tak, aby byly brambory zcela ponořené do tekutiny.
  6. Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a vařte, dokud brambory nezměknou, přibližně 20 minut.
  7. V mezidobě v míse smíchejte jednu polévkovou lžíci oleje, ocet a petrželku.
  8. Přendejte do tohoto dresinku uvařené brambory a důkladně promíchejte.
  9. Špekáčky rovněž vyjměte z pánve, zbylou směs v pánvi přiveďte opět k varu a vařte, dokud se nezredukuje asi na jeden šálek, přibližně 10 minut.
  10. Vraťte špekáčky do pánve a prohřejte je.

Buřty na pivu a brambory položte na servírovací talíř a navrch přelijte omáčkou.

Pokrm ze špekáčků a brambor připravovaný s pivem
zdroj: buonissimo.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.