Výhodou tohoto receptu je to, že máte zároveň připravený celý pokrm včetně přílohy.
Ingredience:
- 6 buřtů či špekáčků
- 1 žlutá cibule
- 2 šálky světlého piva
- 2 šálky vody
- 800 g malých brambor
- 2 PL olivového oleje
- ocet
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte jednu polévkovou lžíci oleje na střední teplotu.
- Přidejte špekáčky a opečte je ze všech stran.
- Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a vařte ji do změknutí, asi 7 minut.
- Přilijte do pánve pivo, přidejte omyté a na polovinu rozkrojené, osolené a opepřené brambory.
- Přilijte dva šálky vody tak, aby byly brambory zcela ponořené do tekutiny.
- Přiveďte k varu, přiklopte pokličkou a vařte, dokud brambory nezměknou, přibližně 20 minut.
- V mezidobě v míse smíchejte jednu polévkovou lžíci oleje, ocet a petrželku.
- Přendejte do tohoto dresinku uvařené brambory a důkladně promíchejte.
- Špekáčky rovněž vyjměte z pánve, zbylou směs v pánvi přiveďte opět k varu a vařte, dokud se nezredukuje asi na jeden šálek, přibližně 10 minut.
- Vraťte špekáčky do pánve a prohřejte je.
Buřty na pivu a brambory položte na servírovací talíř a navrch přelijte omáčkou.