Jednoduchý a rychle hotový dušený špenát

Jednoduchý a rychle hotový dušený špenát
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg syrového špenátu
  • 0,5 kg protlaku
  • 50 g tuku
  • 0,5 cibule
  • 10 g mouky
  • 1 žloutek
  • 0,25 mléka
  • pepř
  • česnek

Postup receptu

  1. Čistě opraný špenát krátce vaříme v dostatečném množství vody, a když jsou listy měkké, scedíme, ale vodu slijeme zvlášť
  2. Špenát posekáme, nebo umeleme
  3. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak
  4. Špenát zjemňujeme mlékem, popřípadě ještě žloutkem
  5. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek
  6. Příloha je výborná vařené vejce a vařené brambory, knedlík bramborový nebo i těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.