Špenát se sýrovou omáčkou 

Špenát se sýrovou omáčkou 

Chcete své děti naučit jíst špenát? 

Přáli byste si, aby jim jídlo dodalo živiny a zároveň chutnalo? 

Pak jste s tímto receptem na správné cestě. Vyzkoušejte jej!

Ingredience

  • 1 polévková lžíce čedaru
  • 2 čajové lžičky řepkového oleje
  • 1 polévková lžíce mletého česneku
  • 3 polévkové lžíce mouky 
  • 1,5 šálku nízkotučného mléka
  • ½ čajové lžičky soli
  • ¼ čajové lžičky mletého pepře (nejlépe bílého)
  • špetka muškátového oříšku

Postup

  • V hrnci rozpusťte máslo a přilijte řepkový olej. 
  • Přidejte česnek a, za stálého míchání, smažte asi 30 vteřin. 
  • Přisypte mouku a promíchejte. Měla by vzniknout pasta. 
  • Směs sejměte z tepla a rozšlehejte v ní mléko. Měli byste získat hladkou strukturu. 
  • Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. 
  • Znovu přiveďte k varu a provařte. Stále míchejte. 
  • Do směsi postupně přidejte omytý špenát, zakryjte pokličkou a nechte dusit, dokud špenát nezvadne. 
  • Poté sejměte z tepla a vmíchejte sýr. 
  • Sýrovo špenátová omáčka chutná skvěle s domácím pečivem. 

Čerstvé listy špenátu, podávané s omáčkou ze sýra.
zdroj: cabotcheese.coop

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.