Špenátová miska s hermelínem a česnekovými toasty

Špenátová miska s hermelínem a česnekovými toasty

Tak pokud jde o tento těstovinový salát, připravíte ho rychlostí blesku a přitom si všichni pochutnají stejně, jako kdyby vám trval třeba hodinu. Perfektně zkombinované suroviny zajistí vynikající chuť a spokojené bříško.

Ingredience:

Na salát:

  • 20 g nesoleného čerstvého másla
  • 2 a 1/2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 červená jablka bez jádřinců
  • 1 malá bageta
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g hermelínu nakrájeného na klíny
  • 4 hrnky listů baby špenátu

Na zálivku:

  • 2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky medu
  • 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje

Postup:

  • Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme gril.
  • Jablka nakrájíme na stejně velké klíny. Bagetu rozkrájíme na plátky o tloušťce 1 x 1 cm. Česnek jen přepůlíme.
  • Máslo a 2 lžičky oleje dáme do velké pánve a na středně velkém ohni rozehřejeme.
  • Přihodíme klíny jablek a vaříme po dobu 5 minut, až začnou lehce karamelizovat.
  • Jednotlivé plátky bagety potřeme česnekem a naskládáme vedle sebe na prkénko.
  • Všechny pokapeme zbývajícím olivovým olejem a dáme na rozpálený gril opéct z obou stran do zlatohněda a poté je rozkrájíme na kousky o velikosti 1 x 1 cm.
  • Mezitím smícháme všechny suroviny na zálivku a odložíme.
  • Jablka přendáme do misky, přihodíme nakrájené česnekové toasty, hermelín, listy špenátu a vše přelijeme zálivkou.
  • Důkladně promícháme a můžeme servírovat.
Rychlý a snadný těstovinový salát s hermelínem a špenátem.
Zdroj: https://www.delicious.com.au/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.