Tak pokud jde o tento těstovinový salát, připravíte ho rychlostí blesku a přitom si všichni pochutnají stejně, jako kdyby vám trval třeba hodinu. Perfektně zkombinované suroviny zajistí vynikající chuť a spokojené bříško.
Ingredience:
Na salát:
- 20 g nesoleného čerstvého másla
- 2 a 1/2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 červená jablka bez jádřinců
- 1 malá bageta
- 2 stroužky česneku
- 200 g hermelínu nakrájeného na klíny
- 4 hrnky listů baby špenátu
Na zálivku:
- 2 polévkové lžíce jablečného octa
- 2 lžičky medu
- 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
Postup:
- Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme gril.
- Jablka nakrájíme na stejně velké klíny. Bagetu rozkrájíme na plátky o tloušťce 1 x 1 cm. Česnek jen přepůlíme.
- Máslo a 2 lžičky oleje dáme do velké pánve a na středně velkém ohni rozehřejeme.
- Přihodíme klíny jablek a vaříme po dobu 5 minut, až začnou lehce karamelizovat.
- Jednotlivé plátky bagety potřeme česnekem a naskládáme vedle sebe na prkénko.
- Všechny pokapeme zbývajícím olivovým olejem a dáme na rozpálený gril opéct z obou stran do zlatohněda a poté je rozkrájíme na kousky o velikosti 1 x 1 cm.
- Mezitím smícháme všechny suroviny na zálivku a odložíme.
- Jablka přendáme do misky, přihodíme nakrájené česnekové toasty, hermelín, listy špenátu a vše přelijeme zálivkou.
- Důkladně promícháme a můžeme servírovat.