Nejlepší špenátová polévka z mraženého špenátu

Nejlepší špenátová polévka z mraženého špenátu
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • půl cibule
  • 2 kuřecí řízky prsní
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 dcl suchého vína
  • 1 smetana ke šlehání
  • 350 g sekaného špenátu (může být i mražený)
  • 1 žloutek
  • 1 l vývaru
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Nakrájíme kuřecí prsíčka na nudličkya opepříme je a osolíme
  2. Potom je zprudka opečeme a dáme je zatím stranou
  3. V hrnci osmahneme cibulku na kostičky, zaprášíme moukou
  4. Pak hned zalijeme vývarem připraveným a stále mícháme
  5. Přidáme víno a vaříme 5 minutek
  6. nasekaný špenát potom hodíme do polévky společně s masíčkem, žloutek se smetanou rozkvedláme a vlijeme jako poslední do polévky a už jen krátce povaříme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.