Krémy a polévky ze špenátou jsou nejen chutné, ale i velice zdravé a výživné. Vyzkoušejte náš následující recept, který si zamiluje celá vaše rodina!
INGREDIENCE
- 400 g mraženého špenátu
- 1 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
- špetka mletého kmínu
- 150 ml smetany
- 1-2 lžičky škrobové moučky
- sůl a mletý pepř
- 1 bageta + lžíce másla
POSTUP
- V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidáme špenát a dusíme pod poklicí, dokud se špenát nerozpustí.
- V předehřáté troubě opečeme s trochou másla bagetu nakrájenou na kostičky.
- Ke špenátu přilijeme horký vývar
- Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem.
- Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku, a krátce povaříme, asi 2 minuty.
- Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a stáhneme z ohně.
- Podáváme s opečenými krutonky.
Vyzkoušejte i naše další recepty na polévky ze špenátu!