Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Krémy a polévky ze špenátou jsou nejen chutné, ale i velice zdravé a výživné. Vyzkoušejte náš následující recept, který si zamiluje celá vaše rodina!

INGREDIENCE

  • 400 g mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml vývaru (zeleninový, drůbeží)
  • špetka mletého kmínu
  • 150 ml smetany
  • 1-2 lžičky škrobové moučky
  • sůl a mletý pepř
  • 1 bageta + lžíce másla

POSTUP

  1. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  2. Přidáme špenát a dusíme pod poklicí, dokud se špenát nerozpustí.
  3. V předehřáté troubě opečeme s trochou másla bagetu nakrájenou na kostičky.
  4. Ke špenátu přilijeme horký vývar
  5. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem.
  6. Nakonec zjemníme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku, a krátce povaříme, asi 2 minuty.
  7. Dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a stáhneme z ohně.
  8. Podáváme s opečenými krutonky.
Polévka ze špenátu v misce s krutony.
www.marthastewart.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na polévky ze špenátu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.