Polévka ze špenátu může být volbou i pro vegany. Tento recept je sice vegan, ale mohou si na ní pochutnat i masožravci a třeba ji i nějak obohatit. Je libo špenát s červenou čočkou? Ochutnejte!
Ingredience:
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 lžička sušené máty
- sůl dle chuti
- 1 hrnek červené čočky
- 2 hrnky nasekaného čerstvého baby špenátu
- 5 hrnku vody
- 1 lžíce citronové šťávy
- máta na dekoraci
Postup:
- Cibuli a česnek si nasekejte nadrobno, orestujte si je na olivovém oleji do polo zlatova (3-4 minuty) za občasného míchání.
- Přidejte sůl, čočku, špenát, vodu a citronovou šťávu.
- Nechte vařit po dobu 30 minut.
- Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem a můžete podávat.