Máte rádi špenátovou polévku, ale nemáte zrovna příležitost vařit z čerstvého špenátu. Zde máme recept na skvělý polévkový krém hotový do půl hodiny. Můžete si jej upravit podle svých chuťových buněk.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 střední brambora
- 450 g mraženého špenátu
- 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- ½ hrnku řeckého jogurtu
- muškátový oříšek
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce mandlových plátků
Postup:
- Cibuli si nasekejte, česnek si prolisujte.
- Na rozpáleném oleji si cibuli orestujte, přidejte česnek a špetku soli, restujte 5 minut.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory, rozmražený špenát a po chvilce podlijte vývarem.
- Nechte vařit asi 20 minut do změknutí brambor.
- Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dokořeňte.
- Přidejte jogurt a znovu rozmixujte.
- Podávejte posypané mandlemi.