Špenátová polévka z protlaku

Špenátová polévka z protlaku

Máte rádi špenátovou polévku, ale nemáte zrovna příležitost vařit z čerstvého špenátu. Zde máme recept na skvělý polévkový krém hotový do půl hodiny. Můžete si jej upravit podle svých chuťových buněk.

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední brambora
  • 450 g mraženého špenátu
  • 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • ½ hrnku řeckého jogurtu
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř dle chuti 
  • 2 lžíce mandlových plátků

Postup:

  • Cibuli si nasekejte, česnek si prolisujte.
  • Na rozpáleném oleji si cibuli orestujte, přidejte česnek a špetku soli, restujte 5 minut.
  • Přidejte na kostičky nakrájené brambory, rozmražený špenát a po chvilce podlijte vývarem. 
  • Nechte vařit asi 20 minut do změknutí brambor. 
  • Uvařenou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dokořeňte.
  • Přidejte jogurt a znovu rozmixujte. 
  • Podávejte posypané mandlemi.
polévka z mraženého špenátu
Zdroj: washingtonpost.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.