Špenátová roláda plněná smetanovým sýrem a paprikami

Špenátová roláda plněná smetanovým sýrem a paprikami

S tímto receptem rozhodně zanecháte dojem! Roláda je jednoduchá na přípravu a přitom vypadá a chutná tak úžasně. Vyzkoušejte ji i vy!

Co budete potřebovat

  • 4 červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 4 lžičky octa
  • 400 g špenátu
  • 3 vejce, oddělená na žloutky a bílky
  • černý pepř podle chuti
  • 250 g smetanového sýra s bylinkami
  • 50 g sušených rajčat

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 °C a plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  • Papriky pečte v troubě, dokud slupka nezčerná.
  • Vyjměte z trouby, vložte do mísy a přikryjte potravinářskou fólií.
  • Jak se papriky potí a ochlazují, slupka se uvolní, takže ji lze z paprik snadno odstranit.
  • Opláchněte papriky, abyste odstranili zbytky zčernalé slupky.
  • Papriky dejte do misky, přidejte 1 lžičku soli, olivový olej a ocet.
  • Před použitím nechte 30 minut marinovat v octové směsi.
  • Špenát vařte 5 minut, stáhněte z plotny a nechte mírně vychladnout.
  • Ze špenátu vymačkejte vodu a dejte stranou.
  • Špenát, žloutky, sůl a pepř dejte do mixéru a rozmixujte, dokud do hladké směsi.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh a poté vmíchejte do špenátové směsi.
  • Směs rovnoměrně rozetřete na pečicí papír a pečte v troubě 15 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Po vychladnutí pomalu a opatrně uvolňujte špenátovou vrstvu z pečícího papíru a dávejte pozor, abyste ji neroztrhli.
  • Na špenátovou vrstvu rovnoměrně rozprostřete smetanový sýr, pak na něj položte papriky a sušená rajčata.
  • Roládu pomalu srolujte pomocí pečícího papíru.
  • Zabalte do potravinářské fólie a před krájením a podáváním dejte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhla.
  • Nechte si chutnat!
Roláda ze špenátu plněná zeleninou na prkýnku s vedle položeným nožem.
www.food24.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.