Špenátová roláda se smetanovým sýrem a uzeným lososem

Špenátová roláda se smetanovým sýrem a uzeným lososem
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Tato výborná zdravá roláda z mraženého špenátu plněná smetanovým sýrem a uzeným lososem je skvělým pohoštěním, které můžete servírovat na jakémkoli večírku. Sbohem majonézovým chlebíčkům!

Co budete potřebovat

Na roládu:

  • 300 g mraženého špenátu
  • 3 vejce, oddělená na žloutky a bílky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžíce másla

Na náplň:

  • 200 g smetanového sýra
  • 200 g uzeného lososa
  • 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky
  • strouhaná kůra a šťáva z citronu
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Rozpusťte máslo na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
  • Plech o rozměrech 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.
  • Zatlačte papír i do rohů plechu.
  • Pečící papír bohatě potřete rozpuštěným máslem.
  • Mražený špenát dejte do široké pánve na mírný oheň, přikryjte pánev poklicí a nechte 5 minut na sporáku, aby se špenát rozmrazil.
  • Sundejte poklici z pánve a zvyšte teplotu na střední.
  • Vařte alespoň 10 minut nebo dokud se nevyvaří veškerá přebytečná tekutina.
  • Sundejte pánev ze sporáku a nechte vychladnout.
  • Špenát, žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.
  • Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zašlehejte do špenátové směsi.
  • Nalijte na vymazaný plech a uhlaďte.
  • Pečte v troubě 10-12 minut, nebo dokud roláda neztuhne.
  • Nechte trochu vychladnout na mřížce.
  • Na roládu položte mřížku.
  • Rychle roládu otočte dnem vzhůru a poté z ní velmi jemně sloupněte pečící papír.
  • Všechny ingredience na náplň kromě uzeného lososa smíchejte dohromady a dochuťte.
  • Špenátové těsto rozkrojte na dvě poloviny.
  • Jednu polovinu položte na velký kus potravinářské fólie a ujistěte se, že strana, na které jsou značky od mřížky, směřuje k vám.
  • Na roládu rozetřete polovinu smetanové směsi a na ni dejte 100 g uzeného lososa.
  • Roládu opatrně, ale pevně srolujte pomocí potravinářské fólie, která vám ji pomůže srolovat a zároveň zabalit.
  • Opakujte s druhou polovinou rolády.
  • Nechte v lednici alespoň pár hodin ztuhnout.
  • Po ztuhnutí opatrně sundejte fólii.
  • Nakrájejte najemno velmi ostrým nožem a dejte na velký talíř.
  • Servírujte!
Roláda z mraženého špenátu plněná smetanovým sýrem a uzeným lososem na talíři.
www.appetitemag.co.uk

Možná vám trochu rolády zbyde a budete si ji chtít ohřát. Třeba se vám budou hodit naše recenze mikrovlnných trub, ve kterých vám ukážeme ty nejlepší a pomůžeme vám ve výběru.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.