Křehké bramborové noky a šťavnaté kousky uzeného lososa promíchané v bohaté, česnekovo-smetanové omáčce s jemným letním špenátem a svěží šťávou z citronu. Pochutnejte si na lososu na sedm různých způsobů s našimi recepty!
Co budeme potřebovat
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 citron
- 200 g špenátu
- 1½ lžíce olivového oleje
- 400 g noků
- 115 ml husté smetany
- 100 g uzeného lososa
- sůl
- mletý pepř
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte.
- Kůru z citronu nastrouhejte najemno.
- Špenát omyjte a nakrájejte nadrobno.
- Zahřejte střední pánev na střední teplotu, poté nalijte ½ lžíce olivového oleje a přidejte cibuli.
- Smažte 5 minut za častého míchání, dokud nebude lesklá. Pokud cibule začne hnědnout, stáhněte teplotu a přidejte trošku vody.
- Přidejte česnek a špenát do pánve a vařte 4 minuty, dokud špenát nezvadne.
- Zatímco se špenát vaří, rozehřejte hlubokou pánev nebo wok na střední teplotu a přidejte 1 lžíci olivového oleje.
- Přidejte noky a opékejte je 4–5 minut za častého míchání, dokud noky nezezlátnou.
- Když se špenát vaří, přidejte k němu citronovou kůru, polovinu smetany a šťávu z poloviny citronu.
- Míchejte a zvyšte teplotu, aby směs začala jemně bublat.
- Přidejte gnocchi a natrhaného uzeného lososa.
- Vše prohřívejte 2 minuty. Ochutnejte a přidejte sůl nebo pepř.
- Podávejte posypané černým pepřem a měsíčky citronu.