Špenátové kuličky se sýrem

Špenátové kuličky se sýrem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Kombinace špenátu a ricotty je v italské kuchyni velmi oblíbená. Vyzkoušejte ji v podobě těchto lahodných „jednohubek“.

Ingredience

Na zeleninové kuličky (cca 20 kusů)

  • 250 g špenátových listů
  • 250 g ricotty
  • 50 g strouhaného sýru Grano Padano
  • 40 g strouhanky + další na obalení
  • 1 vejce
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  • V pánvi rozehřejte olivový olej spolu s celým stroužkem česneku.
  • Přidejte předem omytý špenát a nechte ho na prudkém plameni 5-6 minut za častého míchání dusit, dokud zcela „nezvadne“.
  • Vyjměte česnek, špenát slijte pomocí cedníku, a lehce ho vymačkejte špachtlí, aby ztratil přebytečnou vodu.
  • Nechte špenát vychladnout a poté ho nožem nasekejte nahrubo.
  • Ricottu dejte do mísy, přidejte špenát, strouhaný sýr, sůl, pepř a důkladně promíchejte.
  • Přidejte strouhanku a opět promíchejte.
  • Ze směsi vytvarujte kuličky o velikosti přibližně vlašského ořechu.
  • V misce rozšlehejte vejce se solí a pepřem a opatrně v něm kuličky namočte.
  • Poté je opatrně přendejte do misky se strouhankou a obalte.
  • Obalené zeleninové kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut nebo je osmažte na pánvi s olejem.
Obalované špenátové kuličky.
zdroj: misya.info

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.