Špenátové lasagne s mletým hovězím masem

Špenátové lasagne s mletým hovězím masem

Tento recept na lasagne se špenátem a hovězím a bublajícím sýrem navrchu, je ideální pro nakrmení celé rodiny nebo i jen tak pro radost!

Co budeme potřebovat

  • olej na vaření
  • 1 střední cibule (jemně nakrájená)
  • 1 velký stroužek česneku (nasekaný)
  • 600 g mletého libového hovězího masa
  • 100 g žampionů (nakrájených)
  • 1 červená kapie (nakrájená)
  • 500 g omáčky na bázi rajčat
  • 400 g drcených rajčat v plechovce
  • 250 g balíček mraženého nakrájeného špenátu
  • 300 g nízkotučného sýra ricotta
  • 375 g plátků čerstvých lasagní
  • strouhaný sýr

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty nebo do změknutí.
  • Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte mleté maso a vařte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, dokud nezhnědne.
  • Přidejte houby a kapii a promíchejte.
  • Vmíchejte omáčku a rajčata, vše nechte prohřát.
  • Špenát sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Dejte ho do mísy a smíchejte s ricottou.
  • Pro sestavení dno mísy potřete velmi tenkou vrstvou masové omáčky.
  • Na omáčku položte vrstvu těstovin.
  • Zbylou omáčku a špenátovou směs rozdělte na 3 porce.
  • Začněte tenkou vrstvou omáčky, pak pláty těstovin a poté špenátovou směsí, pokračujte ve vrstvení a zakončete to špenátovou směsí.
  • Navrch dejte strouhaný sýr.
  • Pečte 35–40 minut, dokud vršek nebude zlatavě hnědý.

Pro tento recept je nutné vlastnit kvalitní nepřilnavou pánev. A jakou jinu si pořídit než tu, která nám prošla pod rukama a naší recenzí? Vyberte si jednu z těchto prvotřídních nepřilnavých pánví Tefal a nebudete litovat!

Měkké a lahodné lasagne plné špenátové směsi s hovězím mletým masem a rajčatovou omáčkou.
Zdroj: simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.