Tento recept na lasagne se špenátem a hovězím a bublajícím sýrem navrchu, je ideální pro nakrmení celé rodiny nebo i jen tak pro radost!
Co budeme potřebovat
- olej na vaření
- 1 střední cibule (jemně nakrájená)
- 1 velký stroužek česneku (nasekaný)
- 600 g mletého libového hovězího masa
- 100 g žampionů (nakrájených)
- 1 červená kapie (nakrájená)
- 500 g omáčky na bázi rajčat
- 400 g drcených rajčat v plechovce
- 250 g balíček mraženého nakrájeného špenátu
- 300 g nízkotučného sýra ricotta
- 375 g plátků čerstvých lasagní
- strouhaný sýr
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty nebo do změknutí.
- Zvyšte teplotu na vysokou a přidejte mleté maso a vařte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, dokud nezhnědne.
- Přidejte houby a kapii a promíchejte.
- Vmíchejte omáčku a rajčata, vše nechte prohřát.
- Špenát sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
- Dejte ho do mísy a smíchejte s ricottou.
- Pro sestavení dno mísy potřete velmi tenkou vrstvou masové omáčky.
- Na omáčku položte vrstvu těstovin.
- Zbylou omáčku a špenátovou směs rozdělte na 3 porce.
- Začněte tenkou vrstvou omáčky, pak pláty těstovin a poté špenátovou směsí, pokračujte ve vrstvení a zakončete to špenátovou směsí.
- Navrch dejte strouhaný sýr.
- Pečte 35–40 minut, dokud vršek nebude zlatavě hnědý.
Pro tento recept je nutné vlastnit kvalitní nepřilnavou pánev. A jakou jinu si pořídit než tu, která nám prošla pod rukama a naší recenzí? Vyberte si jednu z těchto prvotřídních nepřilnavých pánví Tefal a nebudete litovat!