Špenátové palačinky s ricottou, rajčátky a bazalkou

Špenátové palačinky s ricottou, rajčátky a bazalkou

Tento špenátový pokrm zaujme především svými chuťovými, ale i vizuálními vjemy a stoprocentně s ním u svých nejbližších zabodujete. Servírujte ho třeba jako lehkou a zdravou večeři.

INGREDIENCE

Na palačinky:

  • 1 šálek baby špenátových listů
  • 1,5 šálku mléka
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla nebo olivového oleje (plus máslo či olej na pánev)
  • 1 polévková lžíce nakrájené čerstvé bazalky
  • 1 šálek špaldové mouky

Na náplň:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3-4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2 šálky čerstvého sýru ricotta
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmesánu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky

POSTUP

  1. Špenát, mléko, vejce, máslo a bazalku rozmixujeme.
  2. Přidáme mouku a lžičku soli, promícháme.
  3. Necháme 20 minut odpočinout.
  4. Těsto dobře promícháme a na rozpáleném oleji postupně opékáme palačinky.
  5. V malé pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata a česnek, ochutíme solí, pepřem a necháme zpěnit 5-6 minut dokud česnek nezačne vonět a rajčata nezměknou.
  6. Promícháme ricottu, parmasán a bazalku.
  7. Servírování palačinek: ricottu natřeme na polovinu palačinky, ozdobíme připravenými rajčaty a překryjeme zbývající částí palačinky.
  8. Na rozpálené pánvi krátce ohřejeme palačinky z obou stran a ihned podáváme.
Lívanečky ze špenátu naskládané na sobě a servírované na talířku.
www.spabettie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.