Tento špenátový pokrm zaujme především svými chuťovými, ale i vizuálními vjemy a stoprocentně s ním u svých nejbližších zabodujete. Servírujte ho třeba jako lehkou a zdravou večeři.
INGREDIENCE
Na palačinky:
- 1 šálek baby špenátových listů
- 1,5 šálku mléka
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla nebo olivového oleje (plus máslo či olej na pánev)
- 1 polévková lžíce nakrájené čerstvé bazalky
- 1 šálek špaldové mouky
Na náplň:
- 1 lžíce olivového oleje
- 3-4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 šálky čerstvého sýru ricotta
- 1/2 šálku nastrouhaného parmesánu
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
POSTUP
- Špenát, mléko, vejce, máslo a bazalku rozmixujeme.
- Přidáme mouku a lžičku soli, promícháme.
- Necháme 20 minut odpočinout.
- Těsto dobře promícháme a na rozpáleném oleji postupně opékáme palačinky.
- V malé pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata a česnek, ochutíme solí, pepřem a necháme zpěnit 5-6 minut dokud česnek nezačne vonět a rajčata nezměknou.
- Promícháme ricottu, parmasán a bazalku.
- Servírování palačinek: ricottu natřeme na polovinu palačinky, ozdobíme připravenými rajčaty a překryjeme zbývající částí palačinky.
- Na rozpálené pánvi krátce ohřejeme palačinky z obou stran a ihned podáváme.