Lahodné špenátové tortily plněné uzeným lososem, krémovým sýrem, špenátem a čerstvými bylinkami jsou snadným a zdravým předkrmem, který vytvoříte za pouhých 10 minut!
INGREDIENCE
- 2 špenátové tortily
- 110 – 170 g smetanového sýra
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- ½ lžíce pažitky
- 1/8 lžičky česnekového prášku
- 2-3 šálky špenátu
- 110 – 170 g uzeného lososa
POSTUP
- V malé misce smíchejte smetanový sýr, kopr, pažitku a česnekový prášek.
- Položte obě tortily na pracovní desku a na každou rovnoměrně rozprostřete smetanový sýr, přičemž ponechte asi centrimetr místa kolem okrajů.
- Smetanový sýr na jedné straně rozprostřete až po okraj, protože tuto stranu použijete k „utěsnění“ rolky.
- Špenát rovnoměrně rozdělte mezi vaše dvě tortily a poté na špenát rozdělte uzeného lososa.
- Každou tortilu pevně srolujte a konce zastrčte.
- Je důležité je srolovat co nejtěsněji, aby rolky při krájení zůstaly pohromadě.
- Malým zoubkovaným nožem odřízněte okraje každé tortily a poté každou nakrájejte na centimetrová kolečka.
- Měli byste mít asi 14-16 rolek.
- Servírujte!
Máme pro vás i další 4 báječné recepty na tacos s masem i bez masa. Inspirujte se mexickou kuchyní!