Špenátovo-artyčokový dip v chlebu

Špenátovo-artyčokový dip v chlebu
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 1

Začneme s něčím jednoduchým! Vychutnejte si tuto krémovou omáčku v křupavém, vypečeném bochníku chleba!

Co budeme potřebovat

Na chlebovou mísu

  1. velký bochník
  2. 6 lžic extra panenského olivového oleje
  3. sůl

Na dip

  1. 4 lžíce másla (povoleného)
  2. 6 stroužků česneku (prolisovaného)
  3. 450 g artyčoků z konzervy (okapaných, rozčtvrcených)
  4. 280 g baby špenátu
  5. 1,5 lžička soli
  6. 450 g smetanového sýra
  7. 90 g jemně nastrouhaného parmezánu
  8. lžička černého pepře
  9. vnitřek chlebu nebo chipsy (na podávání, volitelné)

Postup

  1. Na chlebovou mísu si předehřejeme troubu na 150°C.
  2. Pomocí zoubkovaného nože odřízneme část horní části bochníku.
  3. Vydlabeme vnitřek bochníku, ale ponecháme asi 3 cm tlustou stěnu po okrajích.
  4. Vydlabanou část chleba společně s odříznutou částí nakrájíme na kostičky.
  5. Nakrájený chléb a vydlabaný bochník položíme na plech do trouby a všechen ho potřeme olivovým olejem a dochutíme solí.
  6. Chléb vložíme do trouby a pečeme 25–30 minut, dokud okraje vydlabaného bochníku nezezlátnou a nebudou křupavé a nakrájené kousky nezhnědnou.
  7. Chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  8. Na dip si rozpustíme máslo ve velkém hrnci.
  9. Přidáme česnek a za častého míchání vaříme, dokud se nerozvoní, ale nezhnědne.
  10. Přidáme okapané a nakrájené artyčoky a za stálého míchání vaříme ještě 1–2 minuty, dokud se neobalí v másle.
  11. Přidáme špenát a sůl a pokračujeme ve vaření dalších 7–8 minut, dokud špenát nezvadne a většina tekutiny se nevyvaří.
  12. Přidáme smetanový sýr a za stálého míchání vaříme, dokud se nerozpustí.
  13. Přidáme parmazán a pepř.
  14. Mícháme, dokud se parmazán nerozpustí a nezměkne.
  15. Ochutnáme a v případě potřeby dochutíme solí.
  16. Dip nandáme do mísy z chlebu.
  17. Posypeme parmazánem a špetkou pepře.
  18. Podáváme s opečenými kousky chleba nebo chipsy dle vašeho uvážení.
Omáčka ze špenátu a artyčoku s opečeným chlebem.
Zdroj: twospoons.ca

Spárujte tento pokrm se správným vínem! Vyzkoušejte k němu suchý Ryzlink rýnský nebo Ryzlink vlašský.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.