Tento jedinečný a velmi výtečný recept ocení každý, kdo nechce trávit hodiny u sporáku a přitom se chce kvalitně a vyváženě najíst. Hotové do 40 minut!
Ingredience
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 250g čerstvých hub nebo žampionů
- 1,5 hrnku rýže arborio
- 1/2 hrnku suchého bílého vína
- 150g baby špenátu
- 3/4 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu
- 30g másla
Postup
- Ve velké pánvi či v hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a houby. Restujte po dobu 5 minut, dokud cibule nezesklovatí a houby nepustí chuť.
- Přidejte rýži a restujte ji 1-2 minuty. Přilijte víno a přiveďte jej k varu. Poté přilijte vývar po jedné naběračce.
- Každou naběračku nechte přijít k varu a poté duste, dokud rýže nevstřebá veškerou tekutinu. V případě potřeby přilijte více vývaru, aby rýže nebyla suchá, ale krémová.
- Vypněte sporák, vmíchejte baby špenát, parmezán a máslo.
- Zakryté odstavte na 2 minuty a nechte odpočinout. Podávejte posypané parmezánem.