Špenátovo-houbové rizoto

Špenátovo-houbové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Tento jedinečný a velmi výtečný recept ocení každý, kdo nechce trávit hodiny u sporáku a přitom se chce kvalitně a vyváženě najíst. Hotové do 40 minut!

Ingredience

  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná najemno
  • 250g čerstvých hub nebo žampionů
  • 1,5 hrnku rýže arborio
  • 1/2 hrnku suchého bílého vína
  • 150g baby špenátu
  • 3/4 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu
  • 30g másla

Postup

  • Ve velké pánvi či v hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a houby. Restujte po dobu 5 minut, dokud cibule nezesklovatí a houby nepustí chuť.
  • Přidejte rýži a restujte ji 1-2 minuty. Přilijte víno a přiveďte jej k varu. Poté přilijte vývar po jedné naběračce.
  • Každou naběračku nechte přijít k varu a poté duste, dokud rýže nevstřebá veškerou tekutinu. V případě potřeby přilijte více vývaru, aby rýže nebyla suchá, ale krémová.
  • Vypněte sporák, vmíchejte baby špenát, parmezán a máslo.
  • Zakryté odstavte na 2 minuty a nechte odpočinout. Podávejte posypané parmezánem.
Krémová rýže s houbami, špenátem a posypaná parmezánem.
Zdroj: pinchofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.