Sladký nadýchaný korpus společně s lahodným krémem vám nedovolí přestat a dort mrknutím oka zmizí. Recept je úplně jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 450 g čerstvého baby špenátu
- 250 g cukru krupice
- 150 ml oleje
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
Na krém
- 250 g mascarpone
- 200 ml šlehačku na šlehání
- 4 lžičky moučkového cukru
Na ozdobu
- 150 g rybízové marmelády
- ovoce (maliny, granátové jablko, borůvky)
Postup
- Čerstvý špenát spaříme, aby zvadl.
- Poté ho tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré.
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- Dortovou formu si vymažeme olejem nebo vyložíme papírem na pečení.
- Ve vetší míse si smícháme olej s cukrem, aby směs byla nadýchaná.
- Přidáme špenátové pyré a znovu promícháme.
- Do špenátové směsi prosejeme mouku s práškem na pečení a opatrně zapracujeme.
- Těsto nesmí být hrudkovité.
- Poté těsto přelijeme do předpřipravené formy a pečeme 40 minut.
- Na krém si vyšleháme šlehačku, aby měla pevnou konzistenci.
- Přidáme mascarpone a cukr a promícháme.
- Špenátový korpus necháme vychladnout a poté ho můžeme potřít krémem z mascarpone a marmeládou. Ozdobit ho můžete ovocem.
V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
je to uvedeno v bodě 5. 🙂