Špenátový dort s mascarpone

Špenátový dort s mascarpone
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 15

Sladký nadýchaný korpus společně s lahodným krémem vám nedovolí přestat a dort mrknutím oka zmizí. Recept je úplně jednoduchý a zvládne ho opravdu každý.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 450 g čerstvého baby špenátu
  2. 250 g cukru krupice
  3. 150 ml oleje
  4. 250 g hladké mouky
  5. 2 lžičky prášku do pečiva

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 200 ml šlehačku na šlehání
  3. 4 lžičky moučkového cukru

Na ozdobu

  1. 150 g rybízové marmelády
  2. ovoce (maliny, granátové jablko, borůvky)

Postup

  1. Čerstvý špenát spaříme, aby zvadl.
  2. Poté ho tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré.
  3. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  4. Dortovou formu si vymažeme olejem nebo vyložíme papírem na pečení.
  5. Ve vetší míse si smícháme olej s cukrem, aby směs byla nadýchaná.
  6. Přidáme špenátové pyré a znovu promícháme.
  7. Do špenátové směsi prosejeme mouku s práškem na pečení a opatrně zapracujeme.
  8. Těsto nesmí být hrudkovité.
  9. Poté těsto přelijeme do předpřipravené formy a pečeme 40 minut.
  10. Na krém si vyšleháme šlehačku, aby měla pevnou konzistenci.
  11. Přidáme mascarpone a cukr a promícháme.
  12. Špenátový korpus necháme vychladnout a poté ho můžeme potřít krémem z mascarpone a marmeládou. Ozdobit ho můžete ovocem.
Zelená buchta se smetanovým krémem.
Zdroj: redtri.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.