Špenátový krém s parmazánovými krutony

Špenátový krém s parmazánovými krutony

Voní to jako Itálie. Už to cítíte? Lahodné a křupavé krutony v krémové polévce se špenátem a pórkem. 

Ingredience:

  • 3 pórky
  • 5 malých brambor
  • 4 hrnky baby špenátu
  • 4 hrnky vývaru nebo vody
  • 2 lžíce olivového oleje nebo másla ghí
  • sůl a pepř dle chuti

K servírování:

  • 6 lžic smetany ke šlehání

Na krutony:

  • 1 plátek toastového chleba
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup: 

  • Z pórků si odřízněte bílé a světle zelené části a nakrájejte je na kolečka. 
  • Brambory si oloupejte a nakrájejte je na kostičky.
  • Na rozpáleném oleji nebo másle si orestujte brambory spolu s pórkem (5 minut).
  • Poté podlijte vývarem nebo vodou a vařte 20 minut do změknutí brambor. 
  • Mezitím si nachystejte toast, posypte jej parmazánem a dejte zapéct do trouby na 10 minut při 180 °C.
  • Poté jej nakrájejte na kostičky.
  • Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut.
  • Uvařenou polévku rozmixujte a podávejte pokapanou smetanou a posypanou parmazánovými krutony. 
krém se špenátem a krutony
Zdroj: martastewart.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.