Voní to jako Itálie. Už to cítíte? Lahodné a křupavé krutony v krémové polévce se špenátem a pórkem.
Ingredience:
- 3 pórky
- 5 malých brambor
- 4 hrnky baby špenátu
- 4 hrnky vývaru nebo vody
- 2 lžíce olivového oleje nebo másla ghí
- sůl a pepř dle chuti
K servírování:
- 6 lžic smetany ke šlehání
Na krutony:
- 1 plátek toastového chleba
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup:
- Z pórků si odřízněte bílé a světle zelené části a nakrájejte je na kolečka.
- Brambory si oloupejte a nakrájejte je na kostičky.
- Na rozpáleném oleji nebo másle si orestujte brambory spolu s pórkem (5 minut).
- Poté podlijte vývarem nebo vodou a vařte 20 minut do změknutí brambor.
- Mezitím si nachystejte toast, posypte jej parmazánem a dejte zapéct do trouby na 10 minut při 180 °C.
- Poté jej nakrájejte na kostičky.
- Přidejte špenát a vařte dalších 5 minut.
- Uvařenou polévku rozmixujte a podávejte pokapanou smetanou a posypanou parmazánovými krutony.