Inspirujte se koláčem, který se skvěle hodí jako chuťovka ale i jako teplá večeře. Podávat jej můžete teplý i studený. Je jen na vás, jak vám bude chutnat nejvíce.
Ingredience na těsto
- 300g hladké mouky
- 170g másla
- 1ks vejce
- 60ml studené vody
- špetka soli
Ingredience na náplň
- 250ml mléka
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 6ks vajec
- 250g čerstvého špenátu (př. baby špenát)
- 70g parmezánu (či jiného tvrdého sýra)
- sůl
- pepř
Postup
- Ingredience na těsto vložte do mísy a vypracujte z nich hladké těsto. Hotové vypracované těsto vložte do lednice alespoň na půl hodiny.
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Špenát properte ve studené vodě a poté jej spařte vroucí vodou. Nechejte jej okapat a pokud je potřeba, lehce i pokrájejte.
- Tvrdý sýr nastrouhejte.
- V misce vyšlehejte vejce se smetanou, přidejte mléko, strouhaný sýr, sůl a pepř.
- Vyhlazené těsto vyválejte a vyložte jím formu na koláč či menší plech.
- Na těsto poklaďte špenát a přelijte směsí vajec a smetany.
- Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40-45minut.