Špenátový quiche se sýrem

Špenátový quiche se sýrem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Inspirujte se koláčem, který se skvěle hodí jako chuťovka ale i jako teplá večeře. Podávat jej můžete teplý i studený. Je jen na vás, jak vám bude chutnat nejvíce.

Ingredience na těsto

  • 300g hladké mouky
  • 170g másla
  • 1ks vejce
  • 60ml studené vody
  • špetka soli

Ingredience na náplň

  • 250ml mléka
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 6ks vajec
  • 250g čerstvého špenátu (př. baby špenát)
  • 70g parmezánu (či jiného tvrdého sýra)
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Ingredience na těsto vložte do mísy a vypracujte z nich hladké těsto. Hotové vypracované těsto vložte do lednice alespoň na půl hodiny.
  • Předehřejte troubu na 170°C.
  • Špenát properte ve studené vodě a poté jej spařte vroucí vodou. Nechejte jej okapat a pokud je potřeba, lehce i pokrájejte.
  • Tvrdý sýr nastrouhejte.
  • V misce vyšlehejte vejce se smetanou, přidejte mléko, strouhaný sýr, sůl a pepř.
  • Vyhlazené těsto vyválejte a vyložte jím formu na koláč či menší plech.
  • Na těsto poklaďte špenát a přelijte směsí vajec a smetany.
  • Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40-45minut.
Slaný koláč kyš se špenátem.
Zdroj: pardonyourfrench.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.