Zkuste pečený bůček trochu netradičně. Připravte tyto masové jednohubky například na oslavu nebo party a určitě sklidíte obdiv a úspěch.
Ingredience
- 900 g vepřového bůčku
- 6 PL tmavé sójové omáčky
- 4 PL rybí omáčky
- ½ PL strouhaného zázvoru
- šťáva z jedné limetky
- 175 g hnědého cukru
- 1 salátová okurka
Postup
- Smíchejte v menším hrnci sójovou omáčku, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a hnědý cukr.
- Ohřívejte na mírném plameni dokud omáčka lehce nezhoustne.
- Nechte vychladnout.
- Půlku omáčky si oddělte do misky a dejte stranou k servírování.
- Maso rozkrájejte na kostky a vložte je do druhé poloviny omáčky.
- Nechte 30 minut marinovat v ledničce.
- Vyjměte maso z marinády a vložte ho na plech s pečicím papírem.
- Pečte 60 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
- Pomocí škrabky na brambory si připravte okurkové plátky.
- Každý plátek napíchněte na dřevěný špíz jako skládací harmoniku.
- Pod okurku napíchněte kostku masa.
- Špízy vyskládejte na talíř společně s omáčkou v misce a servírujte.