Je významné svou červenou barvou získanou přidáním papriky a rajčat.
INGREDIENCE:
- 500 g vepřové kýty
- 200 g rýže arborio
- 1 cibule
- rajský protlak
- 2 bílé papriky
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- olej
- 750 ml kuřecího vývaru
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- petrželka
- eidam na posypání
POSTUP:
- Cibulku a česnek si osmažte na trošce oleje, přidejte na kostičky nakrájené maso a osmažte.
- Přidejte rajský protlak, chvíli vařte, podlijte vývarem, osolte, okořeňte a nechte dusit asi půl hodiny.
- Rajčata si dejte na 3 minuty do horké vody, oloupejte a nakrájejte.
- Papriky nakrájejte na kostičky.
- Rajčata i papriky přidejte k masu spolu s rýží.
- Duste doměkka.
- Nakonec přidejte nasekanou petrželku.
- Podávejte posypané sýrem.