Srbské červené rizoto

Srbské červené rizoto

Je významné svou červenou barvou získanou přidáním papriky a rajčat. 

INGREDIENCE:

  • 500 g vepřové kýty
  • 200 g rýže arborio
  • 1 cibule 
  • rajský protlak
  • 2 bílé papriky
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 750 ml kuřecího vývaru
  •  mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • špetka chilli
  • petrželka
  • eidam na posypání

POSTUP:

  • Cibulku a česnek si osmažte na trošce oleje, přidejte na kostičky nakrájené maso a osmažte. 
  • Přidejte rajský protlak, chvíli vařte, podlijte vývarem, osolte, okořeňte a nechte dusit asi půl hodiny.
  • Rajčata si dejte na 3 minuty do horké vody, oloupejte a nakrájejte.
  • Papriky nakrájejte na kostičky. 
  • Rajčata i papriky přidejte k masu spolu s rýží.
  • Duste doměkka. 
  • Nakonec přidejte nasekanou petrželku. 
  • Podávejte posypané sýrem.
 Rizoto na srbský způsob s paprikou a vepřovým masem.
onegreenplanet.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.