Srbské grilované čevabčiči

Srbské grilované čevabčiči

Tyto grilované masové párečky z jihovýchodní Evropy, které překypují kouřovou chutí, jsou ideální k čerstvému chlebu a nakrájené cibuli.

Co budeme potřebovat

  1. 450 g mletého hovězího masa
  2. 200 g mletého vepřového masa
  3. 3 stroužky česneku
  4. 2 lžičky soli
  5. Lžička papriky
  6. Lžička jedlé sody

Postup

  1. Připravíme si velkou mísu
  2. Do ní umístíme všechny potřebné ingredience, které spolu promícháme
  3. S pomocí polévkové lžíce nabíráme masovou směs a tvarujeme párečky o velikosti asi 7 centimetrů
  4. Všechny vytvořené čevabčiči rozložíme v jedné vrstvě na talíř a přikryjeme je potravinářskou fólií
  5. Ten pak přendáme do lednice a necháme čevabčiči odpočívat alespoň 1 hodinu, nejlépe však přes noc
  6. Když jsou čevabčiči dostatečně uleželé, předehřejeme si troubu na 200 stupňů v režimu grilu
  7. Masové špalíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby
  8. Ty z každé strany grilujeme přibližně 4-5 minut, dokud nezezlátnou
  9. Hotové čevabčiči podáváme s nakrájenou cibulkou a chlebem
Srbská verze lahodných masových párků s cibulí, zakysanou smetanou a ajvarem.
Zdroj: golososdelmundo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.