Tyto grilované masové párečky z jihovýchodní Evropy, které překypují kouřovou chutí, jsou ideální k čerstvému chlebu a nakrájené cibuli.
Co budeme potřebovat
- 450 g mletého hovězího masa
- 200 g mletého vepřového masa
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- Lžička papriky
- Lžička jedlé sody
Postup
- Připravíme si velkou mísu
- Do ní umístíme všechny potřebné ingredience, které spolu promícháme
- S pomocí polévkové lžíce nabíráme masovou směs a tvarujeme párečky o velikosti asi 7 centimetrů
- Všechny vytvořené čevabčiči rozložíme v jedné vrstvě na talíř a přikryjeme je potravinářskou fólií
- Ten pak přendáme do lednice a necháme čevabčiči odpočívat alespoň 1 hodinu, nejlépe však přes noc
- Když jsou čevabčiči dostatečně uleželé, předehřejeme si troubu na 200 stupňů v režimu grilu
- Masové špalíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby
- Ty z každé strany grilujeme přibližně 4-5 minut, dokud nezezlátnou
- Hotové čevabčiči podáváme s nakrájenou cibulkou a chlebem