Srnčí guláš na víně

Srnčí guláš na víně

Luxusní guláš ze srnčího masa vařený s červeným vínem je naprostou delikatesou a vy už nikdy nebudete chtít jiný! Volitelně můžete guláš vařit i s houbami, pokud máte zrovna nějaké doma.

Co budete potřebovat

  • 1/4 šálku sádla, slaniny nebo slunečnicového oleje
  • 1 kg srnčí kýty, nakrájené na 7 až 10 cm kousky
  • sůl dle chuti
  • 5 šálků nakrájené cibule
  • 1/4 šálku sladké papriky   
  • 2 lžičky pálivé papriky
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 šálek drcených rajčat
  • 2 šálky srnčího nebo hovězího vývaru
  • 1 šálek červeného vína

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo nebo slaninu na středně vysoké teplotě a maso po dávkách opékejte.
  • Maso během vaření osolte.
  • Bude to trvat asi 20 minut, než všechno maso zhnědne.
  • Maso vyjměte, až zhnědne, a dejte stranou.
  • Přidejte všechnu cibuli a kmín a stáhněte plamen na střední stupeň.
  • Cibuli restujte za častého míchání, dokud nezezlátne.
  • Pokud to děláte správně, zabere to cca 30 minut.
  • Přidejte maso a potom všechny ostatní ingredience.
  • Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  • Přikryjte a vařte na mírném ohni 2 hodiny, nebo dokud se maso nerozpadá.
  • V případě potřeby přidejte další sůl.
  • Guláš podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.
Guláš ze srnčího masa vařený s červeným vínem servírovaný s těstovinami na talíři s vidličkou.
www.jesspryles.com

Pojďte se inspirovat i našimi dalšími recepty ze srnčího masa včetně jednoduchého návodu, jak maso naložit, aby bylo co nejjemnější!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.