Luxusní guláš ze srnčího masa vařený s červeným vínem je naprostou delikatesou a vy už nikdy nebudete chtít jiný! Volitelně můžete guláš vařit i s houbami, pokud máte zrovna nějaké doma.
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku sádla, slaniny nebo slunečnicového oleje
- 1 kg srnčí kýty, nakrájené na 7 až 10 cm kousky
- sůl dle chuti
- 5 šálků nakrájené cibule
- 1/4 šálku sladké papriky
- 2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 šálek drcených rajčat
- 2 šálky srnčího nebo hovězího vývaru
- 1 šálek červeného vína
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo nebo slaninu na středně vysoké teplotě a maso po dávkách opékejte.
- Maso během vaření osolte.
- Bude to trvat asi 20 minut, než všechno maso zhnědne.
- Maso vyjměte, až zhnědne, a dejte stranou.
- Přidejte všechnu cibuli a kmín a stáhněte plamen na střední stupeň.
- Cibuli restujte za častého míchání, dokud nezezlátne.
- Pokud to děláte správně, zabere to cca 30 minut.
- Přidejte maso a potom všechny ostatní ingredience.
- Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Přikryjte a vařte na mírném ohni 2 hodiny, nebo dokud se maso nerozpadá.
- V případě potřeby přidejte další sůl.
- Guláš podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.
Pojďte se inspirovat i našimi dalšími recepty ze srnčího masa včetně jednoduchého návodu, jak maso naložit, aby bylo co nejjemnější!