Srnčí maso pečené v troubě

Srnčí maso pečené v troubě

Srnčí steak si zaručeně zamilujete. Je nejen chutným, ale zároveň i zdravým a dietním hlavním chodem.

Co budeme potřebovat

  • 2 steaky ze srnčí kýty (ideální výška 2,5 cm)
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř
  • 30 g másla
  • cibule nasekaná najemno
  • 125 ml červeného vína (na kvalitě záleží)
  • 250 ml vývaru

Postup

  1. Steaky vyndáme z lednice a necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  3. Zároveň rozpálíme pánev.
  4. Papírovým ubrouskem očistíme povrch steaku.
  5. Osolíme. Opepříme.
  6. Mezitím si připravíme omáčku.
  7. Cibuli opečeme na másle.
  8. Přilijeme víno a necháme projít varem.
  9. Přidáme vývar a vaříme dalších 10 minut.
  10. Omáčku opepříme.
  11. Steak umístíme do pánve a opékáme 30 vteřin z každé strany.
  12. Poté steak přesuneme do zapékací mísy a pečeme 3 minuty z každé strany.
  13. Maso vyndáme z trouby a necháme alespoň 5 minut odpočinout.
  14. Steaky přelijeme omáčkou a podáváme.

Srnčí maso se skvěle doplňuje s kompoty pikantnější chuti.
Srnčí maso se pyšní vysokým obsahem bílkovin a nízkým podílem tuku. Proto je zvěřina vhodná i při dietě.

Prkénko se šťavnatým masem ze srnce nakrájené ostrým nožem na plátky.
Zdroj: thekitcheneer.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.