Srnčí steak si zaručeně zamilujete. Je nejen chutným, ale zároveň i zdravým a dietním hlavním chodem.
Co budeme potřebovat
- 2 steaky ze srnčí kýty (ideální výška 2,5 cm)
- řepkový olej
- sůl
- pepř
- 30 g másla
- cibule nasekaná najemno
- 125 ml červeného vína (na kvalitě záleží)
- 250 ml vývaru
Postup
- Steaky vyndáme z lednice a necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Zároveň rozpálíme pánev.
- Papírovým ubrouskem očistíme povrch steaku.
- Osolíme. Opepříme.
- Mezitím si připravíme omáčku.
- Cibuli opečeme na másle.
- Přilijeme víno a necháme projít varem.
- Přidáme vývar a vaříme dalších 10 minut.
- Omáčku opepříme.
- Steak umístíme do pánve a opékáme 30 vteřin z každé strany.
- Poté steak přesuneme do zapékací mísy a pečeme 3 minuty z každé strany.
- Maso vyndáme z trouby a necháme alespoň 5 minut odpočinout.
- Steaky přelijeme omáčkou a podáváme.
Srnčí maso se skvěle doplňuje s kompoty pikantnější chuti.
Srnčí maso se pyšní vysokým obsahem bílkovin a nízkým podílem tuku. Proto je zvěřina vhodná i při dietě.