Snad každý z nás miluje kombinace dobrého masa a lahodné pepřové omáčky. A o tom je i následující recept! Medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou z čerstvě mletého černého pepře si oblíbíte.
Co budete potřebovat
- 250 g srnčích medailonků
- 2 šalotky, nakrájené na kostičky
- 110 g másla
- ⅔ šálku vývaru z hovězích kostí
- sůl podle chuti
- čerstvý mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Na středním plameni rozehřejte ve velké pánvi ⅓ másla.
- Když je máslo horké, opékejte všechny strany medailonků, dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne 63 stupňů Celsia.
- Medailonky vyjměte z pánve a nechte 10 minut odpočívat.
- Zvyšte plamen a přidejte na pánev další ⅓ másla.
- Když je máslo horké, přidejte nakrájenou šalotku a restujte, dokud nezesklovatí.
- Přidejte vývar z hovězích kostí a vařečkou seškrábejte kousky na dně pánve.
- Přidejte zbývající ⅓ másla na pánev.
- Omáčku dochuťte velkým množstvím čerstvě namletého pepře.
- Snižte plamen a míchejte, dokud se směs nezíská konzistenci podobnou omáčce.
- Medailonky nakrájejte a servírujte s omáčkou z černého pepře.
- Posypte trochou soli.
- Dobrou chuť!