Srnčí medailonky se žampionovou omáčkou

Srnčí medailonky se žampionovou omáčkou

Pokud máte chuť na libové a křehké maso, rozhodně vyzkoušejte tento dokonalý recept na medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou ze žampionů a portského vína.

Co budete potřebovat

  • 400 g medailonků ze srnčí kýty
  • 1 lžička uzené mořské soli
  • 1 lžička uzené papriky
  • olivový olej
  • 50 g másla
  • 1 cibule, oloupaná, nahrubo nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1⁄2 šálku listů šalvěje
  • 1⁄2 šálku hovězího vývaru
  • 1 šálek portského vína
  • 1 lžíce kukuřičné mouky smíchaná se 2 lžícemi studené vody (pro zahuštění omáčky, je-li potřeba)
  • batátové pyré, řeřicha, baby karotka, lístky šalvěje, čerstvý tymián a petrželka, k podávání

Postup

  • Medailonky posypte uzenou mořskou solí a uzenou paprikou a zakápněte olivovým olejem.
  • Přikryjte a nechte 20 minut louhovat, případně je nechte přes noc v lednici.
  • Rozpusťte máslo na pánvi na středně vysoké teplotě a poté přidejte cibuli, česnek, žampiony a lístky šalvěje.
  • Restujte 5-8 minut, dokud žampiony nezměknou.
  • Přidejte hovězí vývar a portské.
  • Pokračujte ve vaření, dokud se tekutina nezredukuje.
  • Pomocí tyčového mixéru nahrubo rozmixujte žampionovou omáčku a nechte v ní nějaké kousky.
  • V případě potřeby zahustěte kukuřičnou moukou s vodou.
  • Zahřejte pánev na vysokou teplotu.
  • Opékejte medailonky 2 minuty z každé strany.
  • Zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
  • Podávejte na lůžku z batátového pyré spolu s řeřichou a baby karotkou.
  • Ozdobte orestovanými lístky šalvěje, čerstvým tymiánem a petrželkou.
Medailonky ze srnčího masa podávané s omáčkou ze žampionů a portského vína servírované na talíři s kaší, salátem a baby karotkou.
www.mindfood.com

Máme pro vás i další vynikající recepty ze srnčího masa. Pečeme, vaříme i nakládáme!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.