Příprava: 60 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg vykostěné srnčí kýty
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg sádla
- sůl
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1/4 l smetany
- vývar ze srnčích kostí (můžeme nahradit hovězím vývarem)
Postup receptu
- Z vykostěné a odblaněné srnčí kýty nakrájíme 8 menších řízků, naklepeme je, protkneme proužky slaniny a osolíme
- Řízky poprášíme slabě moukou a po obou stranách je na sádle dozlatova opečeme
- Opečené řízky vyjmeme a uložíme v teple
- Sádlo částečně slijeme, zbytek zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, podlijeme vývarem, přisolíme a 15 minut povaříme
- Do zhoustlé omáčky přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na upečené řízky, které v omáčce prohřejeme
- Omáčku můžeme přichutit worcestrovou omáčkou
- Jako přílohu volíme dušenou rýži a švestkový kompot