Srnčí steaky s červeným vínem a rybízovým džemem

Srnčí steaky s červeným vínem a rybízovým džemem

Tyto působivé steaky ze srnčího masa servírované s luxusní omáčkou z portského, červeného bobulovitého ovoce a rybízového džemu zvládnete připravit za maximálně 20 minut! Není to skvělé?

Co budete potřebovat

  • 2 steaky ze srnčího masa, každý o hmotnosti cca 200g
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného najemno
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Na omáčku:

  • 150 g červených bobulí (červený rybíz, brusinky)
  • 2 lžíce portského nebo červeného vína
  • 2 lžíce džemu z červeného rybízu nebo hladké brusinkové omáčky

Postup

  • Pomocí kuchyňské utěrky steaky co nejvíce osušte a z obou stran dochuťte trochou soli a čerstvě mletého pepře.
  • Máslo a slunečnicový olej zahřívejte na těžké pánvi, dokud se máslo nerozpustí a nezačne pěnit.
  • Snižte teplotu na středně vysokou a pomocí kleští umístěte steaky na pánev.
  • Opékejte 3-4 minuty, obraťte a opékejte další 3-4 minuty z druhé strany.
  • Pokud jsou steaky silné, budete je muset opékat déle.
  • Jakmile jsou steaky pěkně opečené z obou stran, přendejte je na talíř a přikryjte alobalem.
  • Rozpálenou pánev potřete trochou portského.
  • Přidejte rybízový džem a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Přidejte červené bobule a krátce povařte, dokud nezačnou měknout a pouštět šťávu.
  • Posypte nasekaným rozmarýnem.
  • Steaky podávejte s omáčkou, bramborovým nebo celerovým pyré a zeleninovým salátem.
Steaky ze srnčího masa servírované s luxusní omáčkou z portského, červeného bobulovitého ovoce a rybízového džemu na talíři s vidličkou.
www.supergoldenbakes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.