Tyto působivé steaky ze srnčího masa servírované s luxusní omáčkou z portského, červeného bobulovitého ovoce a rybízového džemu zvládnete připravit za maximálně 20 minut! Není to skvělé?
Co budete potřebovat
- 2 steaky ze srnčího masa, každý o hmotnosti cca 200g
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného najemno
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Na omáčku:
- 150 g červených bobulí (červený rybíz, brusinky)
- 2 lžíce portského nebo červeného vína
- 2 lžíce džemu z červeného rybízu nebo hladké brusinkové omáčky
Postup
- Pomocí kuchyňské utěrky steaky co nejvíce osušte a z obou stran dochuťte trochou soli a čerstvě mletého pepře.
- Máslo a slunečnicový olej zahřívejte na těžké pánvi, dokud se máslo nerozpustí a nezačne pěnit.
- Snižte teplotu na středně vysokou a pomocí kleští umístěte steaky na pánev.
- Opékejte 3-4 minuty, obraťte a opékejte další 3-4 minuty z druhé strany.
- Pokud jsou steaky silné, budete je muset opékat déle.
- Jakmile jsou steaky pěkně opečené z obou stran, přendejte je na talíř a přikryjte alobalem.
- Rozpálenou pánev potřete trochou portského.
- Přidejte rybízový džem a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Přidejte červené bobule a krátce povařte, dokud nezačnou měknout a pouštět šťávu.
- Posypte nasekaným rozmarýnem.
- Steaky podávejte s omáčkou, bramborovým nebo celerovým pyré a zeleninovým salátem.