Srnčí steaky ve smetanové omáčce ze žampionů

Srnčí steaky ve smetanové omáčce ze žampionů

Marinované steaky ze srnčího masa opečené na pánvi a podávané s dokonalou krémovou omáčkou ze žampionů a bílého vína potěší vaše chuťové buňky a vy se nebudete moci nabažit. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

Na srnčí steaky:

  • 4 srnčí steaky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Na omáčku:

  • 4 lžíce másla
  • 230 g žampionů, nakrájených na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce hladké mouky
  • ½ šálku bílého vína (nebo více kuřecího vývaru)
  • ½ šálku kuřecího vývaru
  • ¾ šálku smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ½ lžičky worcesterské omáčky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře

Postup

  • Nejprve si připravte marinádu na steaky.
  • Smíchejte dijonskou hořčici, česnek, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku a pepř.
  • Pomocí papírových utěrek steaky důkladně osušte, abyste odstranili krev.
  • Srnčí steaky potřete ze všech stran marinádou.
  • Steaky položte na talíř a přikryjte igelitem.
  • Nechte 1 hodinu uležet při pokojové teplotě (nebo přes noc v lednici).
  • Steaky znovu lehce osušte papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečnou marinádu.
  • Rozpalte litinovou pánev na středně vysokém plameni s 1 lžící oleje.
  • Steaky opékejte asi 4–6 minut z jedné strany, poté je otočte a opékejte dalších 4–6 minut, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne asi 54–57 stupňů Celsia pro medium-rare.
  • Celková doba opékaní steaků se bude lišit v závislosti na jejich tloušťce.
  • Pokud jsou steaky tlustší než 2,5 cm, opékejte je i z boku, asi 1 – 2 minuty.
  • Opečené steaky přendejte na čistý talíř.
  • Volně je zakryjte alobalem a nechte odpočinout.
  • Na stejné pánvi rozpusťte 2 lžíce másla na středně vysokém ohni.
  • Přidejte žampiony a restujte do zhnědnutí, asi 2-3 minuty.
  • Rozpusťte zbývající 2 lžíce másla ve stejné pánvi.
  • Přidejte česnek a mouku a vařte 1 minutu.
  • Zalijte bílým vínem a šlehejte, aby se vše spojilo.
  • Nechte 1 minutu vařit, poté zalijte kuřecím vývarem a smetanou ke šlehání.
  • Přidejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, sůl a pepř.
  • Šlehejte, aby se vše spojilo.
  • Snižte plamen na střední a vařte asi 5 minut za častého šlehání, dokud směs nezhoustne na konzistenci omáčky.
  • Steaky podávejte s omáčkou.
  • Užijte si to!
Marinované steaky ze srnčího masa opečené na pánvi a podávané s dokonalou krémovou omáčkou ze žampionů a bílého vína na talíři s příborem.
www.modernfarmhouseeats.com

Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších litinových pánví. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.