Stánkové langoše (slané i sladké)

Stánkové langoše (slané i sladké)

Pravé stánkové langoše jsou krásně nasáklé olejem, jsou křupavé a voní na míle daleko. Jakou variantu máte nejradši?

INGREDIENCE

  • 2 hrnky hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky cukru
  • 1 a ¼ lžičky sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • olej na smažení

K podávání:

  • sýr, kečup, česnek, tatarka
  • nutella, marmeláda, mandlové lupínky, banán, máslo, skočice, moučkový cukr

POSTUP

  • Do mouky si uděláme důlek. 
  • Do něj nalijeme mléko a nasypeme droždí s cukrem. 
  • Přidáme sůl a vypracujeme těsto. 
  • Necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 45 minut. 
  • Pak jej rozdělíme na čtyři stejně velké kousky a vyválíme z nich placky. 
  • Langoše smažíme ve větším množství rozpáleného tuku z obou stran dozlatova. 
  • Kečup si smícháme s prolisovaným česnekem. 
  • Na langoš natřeme kečup a posypeme sýrem. 
  • Chceme-li, přidáme i tatarku nebo kombinujeme sladké suroviny.
Výsledek receptu na langoš ze stánku.
funzine.hu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.