Pravé stánkové langoše jsou krásně nasáklé olejem, jsou křupavé a voní na míle daleko. Jakou variantu máte nejradši?
INGREDIENCE
- 2 hrnky hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky cukru
- 1 a ¼ lžičky sušeného droždí
- 1 hrnek vlažného mléka
- olej na smažení
K podávání:
- sýr, kečup, česnek, tatarka
- nutella, marmeláda, mandlové lupínky, banán, máslo, skočice, moučkový cukr
POSTUP
- Do mouky si uděláme důlek.
- Do něj nalijeme mléko a nasypeme droždí s cukrem.
- Přidáme sůl a vypracujeme těsto.
- Necháme kynout na teplém místě přikryté utěrkou asi 45 minut.
- Pak jej rozdělíme na čtyři stejně velké kousky a vyválíme z nich placky.
- Langoše smažíme ve větším množství rozpáleného tuku z obou stran dozlatova.
- Kečup si smícháme s prolisovaným česnekem.
- Na langoš natřeme kečup a posypeme sýrem.
- Chceme-li, přidáme i tatarku nebo kombinujeme sladké suroviny.