Staročeská čočková polévka s uzeným masem

Staročeská čočková polévka s uzeným masem

Vyzkoušejte tento tradiční recept s uzeným masem. Uzené můžete nahradit třeba pancettou.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibuli nakrájenou na kostičky
  • 140g uzeného masa
  • 1 mrkev (asi 120 g), jemně nakrájenou na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 stroužky česneku, nadrceného
  • 1 chilli, jemně nakrájené (nemusí být)
  • 1-2 kostky masoxu nebo kuřecího bujónu
  • 250g červené čočky – opláchnuté
  • Nakrájený starší chléb nebo rohlík na krutony

Postup

  • Ve větším hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli, nakrájené uzené a mrkev. Vařte na mírném až středním ohni po dobu 10 minut, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte kmín, česnek, chilli a vařte další 1 – 2 minuty.
  • Nalijte 1,25 litru vroucí vody, rozdrobte masox a nakonec přidejte čočku. 
  • Přiveďte varu a za občasného míchání vařte 20 minut.
  • Polévku dosolte dle chuti.
  • Mezitím si na malé pánvi osmažte krutonky z chleba asi 10 minut, do křupava.
  • Polévku podávejte posypanou krutony.
čočková polévka s uzeným masem
Zdroj: connoisseurusveg.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.