Příprava: 40 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 husa
- sůl
- mletý zázvor
- celý kmín
- 6 stroužků česneku
Postup receptu
- Husu rozčtvrtíme, ostrým nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory a vložíme do nich stroužky oloupaného česneku
- Čtvrtky husy ze všech stran osolíme a vložíme do pekáče
- Posypeme je kmínem a mletým zázvorem, podlijeme asi 2 lžícemi vody a pečeme zakryté v troubě
- Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme
- Změklou husu dopečeme odkrytou do kůrky
- Příloha: houskový nebo bramborový knedlík, dušené kysané zelí