Klasické škvarkové nátěrce jako od babičky by jen málokdo odolal. Je v ní vše, co máte rádi. Škvarky, sádlo, vajíčka i trocha kyselé okurky. S čerstvě udělanými topinkami ideální kombinace.
Ingredience:
- 250 g škvarků
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce sádla
- 1 žlutá cibule pokrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 3 vejce
- 3 menší nakládané okurky
- sůl
- mletý pepř
Postup:
- Vejce uvařte natvrdo, poté oddělte žloutky.
- Škvarky společně s žloutky, najemno nakrájenou cibulí, hořčicí, sádlem a utřeným česnekem rozmixujte dojemna.
- Přimíchejte nadrobno nakrájené bílky a kyselé okurky, dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami pomazanými česnekem.