Staročeská škvarková pomazánka

Staročeská škvarková pomazánka
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Klasické škvarkové nátěrce jako od babičky by jen málokdo odolal. Je v ní vše, co máte rádi. Škvarky, sádlo, vajíčka i trocha kyselé okurky. S čerstvě udělanými topinkami ideální kombinace.

Ingredience:

  • 250 g škvarků
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce sádla
  • 1 žlutá cibule pokrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce 
  • 3 menší nakládané okurky 
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  • Vejce uvařte natvrdo, poté oddělte žloutky.
  • Škvarky společně s žloutky, najemno nakrájenou cibulí, hořčicí, sádlem a utřeným česnekem rozmixujte dojemna.
  • Přimíchejte nadrobno nakrájené bílky a kyselé okurky, dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s čerstvým chlebem nebo topinkami pomazanými česnekem. 
Škvarková pomazánka s chlebem
guidilo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.