Staročeský medovník na plech

Staročeský medovník na plech

Máte-li rádi, vy a vaši blízcí medové dorty, zkuste někdy udělat radost své rodině a upečte někomu dort k narozeninám. Tento originální recept na medovník zaručeně potěší.

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 275 g hladké mouky
  • 75 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce medu
  • 25 g másla
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 a ½ lžíce mléka

Na krém:

  • 125 g změklého másla
  • ½ plechovky salka 
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Na ozdobu:

  • 30 g vlašských ořechů

POSTUP:

  • Ve vodní lázni si rozpustíme máslo s cukrem, vejcem, sodou, medem a mlékem.
  • Vše důkladně promícháme a nalijeme do mísy s moukou.
  • Vytvoříme tužší těsto, které rozdělíme na 5 stejných kusů. 
  • Z každého kousku vyválíme plát, který dáme péct na zhruba 7 minut při 175 °C. 
  • Pláty pak upravíme do požadovaného tvaru a odřezky si necháme na závěrečnou ozdobu.
  • Zatímco budou pláty chladnout, připravíme si krém. 
  • Salko smícháme se změklým máslem. 
  • Druhý krém si vytvoříme smícháním smetany a cukru. 
  • Na vychladlé pláty nanášíme náplně. První ze salka, pak smetanovou. 
  • Nakonec jej potřeme krémem ze všech stran a posypeme odřezky rozmixované s ořechy.
  • Dáme vychladit na noc do lednice.
Medovníkový řez na olech.
mastercook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.