Šťáva z hroznů je perfektní možností, jak do těla dostat potřebnou dávku vitamínů a osvěžit se.
INGREDIENCE
- hrozny
- voda
- cukr
Záměrně neuvádíme množství, protože záleží na vás, kolik šťávy budete chtít a jestli vůbec přidáte cukr.
POSTUP
- Omyté a očištěné hrozny vložte do hrnce a přilijte vodu, aby byly všechny kuličky ponořené.
- Přiveďte je k varu a poté stáhněte teplotu a nechte táhnout asi 10 minut dokud nepopraskají a voda se nezbarví.
- Další krok zahrnuje propasírování šťávy. Všechno (i se zbytkem po pasírování) můžete ještě přecedit přes plátýnko a nechat vykapat klidně i přes noc.
- Pokud chcete přidat cukr, vlijte šťávu do hrnce, přidejte cukr a míchejte na mírném plameni, dokud se všechen nerozpustí. V opačném případě tento krok vynechtte.
- Hotovou hroznovou šťávu můžete skladovat v nádobě v lednici, zavařit nebo i zmrazit. Skvělá je tak jak je, nebo naředěná s bublinkovou vodou.