Zajímavá kombinace hovězího steaku s omáčkou z rumu, kokosového mléka a kari a exotického ovoce, kterou byste měli ochutnat a potěšit své chuťové buňky.
Ingredience
- 200 gramů dlouhozrnné rýže
- sůl
- 1 polévková lžíce mandlí (15 gramů)
- 4 steaky z hovězí svíčkové (po cca 150 gramech)
- mleté chilli
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 čajová lžička červené kari pasty
- 4 lžíce bílého rumu
- 200 ml kokosového mléka
- 1 papája
- 1 ananas
- 2 jarní cibulky
- 1 lžička másla
Postup
- Uvařte rýži ve slané vodě podle pokynů na obale.
- Opražte mandle na suché pánvi, dokud se nerozvoní.
- Steaky dochuťte pepřem.
- Na pánvi rozpalte olej a steaky opečte z každé strany 2-3 minuty.
- Dochuťte solí.
- Smíchejte kari pastu s rumem, přilijte kokosové mléko, přikryjte a nechte dusit asi 5 minut na velmi mírném ohni.
- Oloupejte papáju a ananas a semínka papáji nechte stranou.
- Papáju a ananas nakrájejte na kousky.
- Opláchněte a nasekejte jarní cibulku.
- Na další pánvi rozpalte máslo a na vysokém ohni restujte papáju, ananas a jarní cibulku, cca 2–3 minuty.
- Steaky nakrájejte na plátky a podávejte se směsí ovoce a jarní cibulky a omáčkou na 4 talířích.
- Posypte papájovými semínky a servírujte s rýží.