Steak s exotickým ovocem a mandlovou rýží

Steak s exotickým ovocem a mandlovou rýží

Zajímavá kombinace hovězího steaku s omáčkou z rumu, kokosového mléka a kari a exotického ovoce, kterou byste měli ochutnat a potěšit své chuťové buňky.

Ingredience

  • 200 gramů dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • 1 polévková lžíce mandlí (15 gramů)
  • 4 steaky z hovězí svíčkové (po cca 150 gramech)
  • mleté chilli
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 čajová lžička červené kari pasty
  • 4 lžíce bílého rumu
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 papája
  • 1 ananas
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička másla

Postup

  1. Uvařte rýži ve slané vodě podle pokynů na obale.
  2. Opražte mandle na suché pánvi, dokud se nerozvoní.
  3. Steaky dochuťte pepřem.
  4. Na pánvi rozpalte olej a steaky opečte z každé strany 2-3 minuty.
  5. Dochuťte solí.
  6. Smíchejte kari pastu s rumem, přilijte kokosové mléko, přikryjte a nechte dusit asi 5 minut na velmi mírném ohni.
  7. Oloupejte papáju a ananas a semínka papáji nechte stranou.
  8. Papáju a ananas nakrájejte na kousky.
  9. Opláchněte a nasekejte jarní cibulku.
  10. Na další pánvi rozpalte máslo a na vysokém ohni restujte papáju, ananas a jarní cibulku, cca 2–3 minuty.
  11. Steaky nakrájejte na plátky a podávejte se směsí ovoce a jarní cibulky a omáčkou na 4 talířích.
  12. Posypte papájovými semínky a servírujte s rýží.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.