Steak z hovězí veverky na grilu

Steak z hovězí veverky na grilu

Patříte-li mezi milovníky steaků, jistě jste o něm již slyšeli. Vzhledem k umístění tohoto masa se mu říká rovněž hanger steak (z anglického hang = viset) a je pokaždé jedinečným požitkem.

Ingredience

  • 700 g hovězí veverky
  • čtvrt šálku olivového oleje
  • čerstvá citronová šťáva ze dvou citronů
  • 2 PL worcesterové omáčky
  • 2 PL hnědého cukru
  • 2 stroužky česneku
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, cukr, tymián a prolisované stroužky česneku.
  2. Do vzniklé marinády vložte hovězí maso, překryjte potravinovou folií a nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň po dobu jedné hodiny.
  3. Během této doby maso v marinádě několikrát otočte.
  4. Předehřejte gril, případně můžete použít grilovací pánev, a rošt potřete zlehka olejem.
  5. Vyjměte maso z marinády, posolte a popepřete.
  6. Grilujte na středně vysokém plamenu z každé strany alespoň po dobu 5 minut (čas záleží na tom, jak moc propečeným steakům dáváte přednost).
  7. Vyjměte hovězí veverku z grilu a nechte ji 10 minut odpočinout na prkýnku.
  8. Nakrájejte maso na plátky.

Steaky z hovězí veverky servírujte s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem, případně s americkými brambory.

Hanger steak se zeleninovým salátem a pečivem
zdroj: delish.com

Skvělý grilovaný steak z hovězí veverky můžete připravit nejen na venkovním grilu, ale také doma na vhodné pánvi. Nevíte, kterou zvolit? Podívejte se na náš test pánví na grilování.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.