Steak z vepřové krkovice na houbách

Steak z vepřové krkovice na houbách

Krkovice si báječně rozumí s houbami. V létě můžete použít čerstvě nasbírané úlovky z lesa, v zimě sáhněte po žampionech nebo sušených houbách.

Ingredience

  • 2 plátky vepřové krkovičky
  • 200 g hub
  • 1 cibule
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 PL másla
  • 2 PL oleje
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Maso vyndejte z lednice a nechte ho při pokojové teplotě zhruba 30 minut
  • Houby očistěte a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a najemno nasekejte, česnek a petrželku nakrájejte na drobno
  • Maso z obou stran osolte a opepřete
  • V pánvi rozpalte olej, vložte plátky masa a opékejte na středním plameni 3 minuty z každé strany
  • Vyndejte steaky z pánve
  • Ve stejné pánvi nechte rozpustit máslo
  • Vložte houby, míchejte a opékejte 2-3 minuty
  • Přidejte cibuli a česnek a krátce opečte
  • Lehce podlijte vodou, míchejte a opékejte ještě 3-5 minut
  • Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem
  • Steak položte na houbovou směs posypanou čerstvou petrželkou a servírujte s opečenými brambory
Plátek krkovice s houbami a salátem na talíři
Zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.