Steaky s omáčkou ze zeleného pepře s bramborami

Steaky s omáčkou ze zeleného pepře s bramborami

V této lahodné interpretaci francouzského pokrmu „steak au poivre“ používáme zelený pepř, který je úžasně jemný. S hrubozrnnou hořčicí, máslem a smetanou je součástí neuvěřitelně chutné omáčky, která skvěle doplňuje luxusní hovězí steaky.

Co budete potřebovat

  • 2 flank steaky
  • 230 g malých brambor
  • 230 g špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce silného hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice

Postup

  • Předehřejte troubu na 230 °C.
  • Vyjměte steaky z lednice, aby měly pokojovou teplotu.
  • Brambory nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
  • Česnek oloupejte a nasekejte.
  • Dejte brambory na plech.
  • Pokapejte je olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a pořádně promíchejte.
  • Uspořádejte brambory v jedné rovnoměrné vrstvě a pečte 13 až 15 minut, nebo dokud nezhnědnou a nezměknou.
  • Vyjměte z trouby a dejte stranou.
  • Zatímco se brambory pečou, ve velké pánvi (pokud máte nepřilnavou) zahřejte 2 lžičky olivového oleje na středně vysokém plameni.
  • Přidejte špenát.
  • Vařte za častého míchání 2 až 3 minuty nebo do zvadnutí.
  • Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Když špenát dostatečně vychladne, přendejte ho na pracovní plochu a nasekejte nadrobno.
  • Přendejte do misky a dejte stranou.
  • Osušte steaky papírovými utěrkami a dochuťte solí a pepřem z obou stran.
  • V pánvi zahřejte 2 lžičky olivového oleje.
  • Přidejte steaky.
  • Opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, nebo se nepropečou na požadovaný stupeň propečení.
  • Přendejte na talíř a nechte alespoň 5 minut odpočívat, přičemž v pánvi ponechte všechny opečené kousky.
  • Zatímco steaky odpočívají, rozehřejte pánev.
  • Přidejte ¼ šálku vody.
  • Vmíchejte hovězí vývar, zelený pepř, , hořčici, polovinu másla a polovinu smetany.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Vařte za častého míchání 2 až 3 minuty.
  • Přendejte do misky a odložte na teplé místo.
  • Ve stejné pánvi, kterou jste použili k přípravě omáčky, zahřejte 2 lžičky olivového oleje.
  • Přidejte česnek.
  • Restujte za častého míchání 1 až 2 minuty nebo do změknutí.
  • Přidejte nakrájený špenát a zbývající smetanu.
  • Vařte za častého míchání 1 až 2 minuty.
  • Přidejte zbývající máslo.
  • Vařte za častého míchání 30 sekund až 1 minutu.
  • Vypněte sporák a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  • Steaky, opečené brambory a krémový špenát rozdělte na 2 talíře.
  • Přelijte omáčkou.
  • Užijte si to!
Hovězí steak s krémovou omáčkou, zeleným pepřem, bramborami a špenátem na talíři.
www.blueapron.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.