Steaky z hovězí roštěné s omáčkou Chimichurri

Steaky z hovězí roštěné s omáčkou Chimichurri
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Není nic lepšího než kvalitní kus masa! A co teprve grilovaný a servírovaný s lahodným dipem či omáčkou. Vyzkoušejte argentinskou omáčku Chimichurri, po které se budete olizovat.

Ingredience

  • 4 steaky z hovězí roštěné posypané mletým kmínem

Na omáčku Chimichurri:

  • 42 g petrželky
  • 2-3 stroužky česneku, nasekané
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce vinného octa
  • špetka mletého kmínu

Postup

  1. Na omáčku Chimichurri rozmixujte všechny ingredience, dokud nebudou jemně nasekané a přidejte kmín dle chuti.
  2. Rozpalte gril nebo předehřejte pánev.
  3. Celé steaky potřete olivovým olejem a z obou stran dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem.
  4. Grilujte steaky po dobu 2-3 minut z každé strany.
  5. Odložte, nechte 10 minut odpočívat a podávejte s omáčkou Chimichurri.
Hovězí steaky servírované na kulatém prkýnku s argentinskou omáčkou, salátem a plackami.
www.sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.