Štědrovečerní rybí polévka

Štědrovečerní rybí polévka

Části kapra, jako je hlava nebo ocas, se dají skvěle využít k přípravě této tradiční polévky.

Ingredience:

  • 2 litry vody
  • 1 kapří hlava a další části ryby, například ocas
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 1 cibule
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 2 PL másla
  • 1-2 PL mouky
  • rybí jikry nebo mlíčí
  • sůl
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Kapří hlavu a ostatní části ryby vložte do hrnce s jedním litrem vody.
  2. Přidejte veškeré koření včetně soli a nechte vařit doměkka.
  3. Vývar přeceďte a oddělte rybí maso od kostí.
  4. Nakrájejte cibuli na kostičky a zlehka ji osmahněte na másle.
  5. Zasypejte moukou a neustále míchejte.
  6. Přilijte druhý litr vody a opět zamíchejte.
  7. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a povařte ji doměkka.
  8. Do zeleninového vývaru přilijte rybí vývar, přidejte jikry či mlíčí a rybí maso.
  9. Krátce povařte.
  10. Nakonec přidejte trochu soli a nasekanou petrželku.
Štědrovečerní rybí polévka se zeleninou.
zdroj: halusky.co.uk

Recepty na štědrovečerní menu by bez smaženého kapra nebyly kompletní. Tuto tradiční českou rybu si ale můžete připravit na mnoho dalších způsobů. Inspirujte se našimi recepty na kapra v mnoha podobách!.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.