Stehna na cibuli a česneku

Stehna na cibuli a česneku

Králík má charakteristickou chuť a velmi jemné maso. Mnozí si na jeho přípravu netroufají, ale to je škoda, protože jeho úprava je velmi rychlá a výsledek chutný.

Ingredience:

  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 kg králičích stehen (případně 1 celého králíka)
  • 1 velká kuchyňská cibule
  • 1 palice česneku
  • 1/3 hrnku sherry octa
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 bobkový list
  • 1 – 2 hrsti čerstvého hrášku
  • Voda dle potřeby

Postup:

  • Připravíme si nejlépe litinový hrnec a dáme do něj zahřát olivový olej.
  • Králíka naporcujeme (pokud neseženeme jen stehna) a dobře osolíme i opepříme. Vložíme do rozehřátého oleje a necháme osmahnout.
  • Jakmile získá králík nahnědlý odstín, přihodíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli. Vaříme zhruba 8 – 10 minut, aby cibule zezlátla.
  • Přidáme oloupané a na plátky nakrájené stroužky česneku a necháme 2 minuty vařit/restovat.
  • Poté vložíme zpět kousky králíka, trochu osolíme, zalijeme octem a přihodíme bobkový list.
  • Vše přelijeme vodou v takovém množství, aby byl králík do poloviny ponořený.
  • Zakryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
  • Jakmile je králík jemný, přidáme ještě trochu pepře a vmícháme čerstvý hrášek.
  • Vypneme sporák a necháme pod pokličkou dojít ještě asi 10 minut.
  • Podáváme s čerstvým křupavým chlebem.
Králičí stehýnka s česnekem a cibulí.
Zdroj: https://honest-food.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.