Slaninu miluje snad každý milovník masa a když se spojí s krůtími stehny, můžete vykouzlit lahodný pokrm. K tomuto receptu se budete rádi vracet. Je to jednoduchý oběd, rychlá večeře, ale i mňamka na společenský dýchánek.
Ingredience:
- 6 vykostěných krůtích stehen
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 2 – 3 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička čerstvé mletého černého pepře
- 24 – 30 plátků anglické slaniny
Postup:
- Vykostěná stehna osušíme papírovou utěrkou a jedno po druhém paličkou naklepeme na tenké plátky, podobně jako řízky.
- Ochutíme je z obou stran solí, pepřem, paprikou i tymiánem a zabalíme jako roládu.
- Na každý plátek položíme těsně vedle sebe 4 – 5 plátků slaniny a na koncích zahneme pod stehýnko.
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Pekáč vyložíme pečícím papírem a naskládáme do něj stehýnka.
- Pečeme zhruba 35 – 40 minut.
- Po upečení necháme cca 5 minut odpočinout a pak podáváme s bramborovou kaší.