Lahodné fazolky upravené s tomatovou omáčkou. Přesně tuto kombinaci musíte mít ve své spíži, když se rozhodnete pro tematickou snídani v anglickém stylu.
Co budeme potřebovat
- 500 g fazolí
- 400 g cibule
- 500 g pasírovaných rajčat
- 100 g oleje
- Feferonka (nepovinné)
- Lžíce chilli (nepovinné)
- Sůl
- Pepř
Postup
- Den předem si dáme do studené vody odmočit fazole
- Druhý den je slijeme, ale vodu z nich si ponecháme
- Cibuli nakrájíme na větší kostičky
- Vhodíme jí na pánev
- Osolíme, opepříme a společně s feferonkou jí podusíme na oleji
- Pokud bude potřeba podlijeme jí trochu vody
- Změklou cibuli zalijeme pasírovanými rajčaty a vaříme
- Přidáme fazole a pokud je nutné vlijeme trochu vody, kterou jsme si slili
- Povaříme, dochutíme a fazolemi posléze plníme sterilizované zavařovací sklenice
- Uzavřeme víčkem a vkládáme do hrnce s horkou vodou
- Fazole sterilizujeme ve vroucí vodě po dobu 40 minut
- Z vodní lázně je poté vyndáme a necháme vychladnout