Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg jablečného protlaku
- 20 dkg pískového cukru
- 1/2 lžičky kyseliny citronové
- voda na podlití.
Postup receptu
- Na džus můžeme použít různá jablka včetně padaných
- Jablka očistíme, dobře omyjeme a vykrájíme poškozené části, loupeme jen v případě potřeby
- Všechna jablka nakrájíme na kousky
- Nakrájíme je na kousky, podlijeme asi 2 dl vody a rozdusíme na kaši
- Jablečný protlak pak prolisujeme přes síto (můžeme předem i rozmixovat) a vmícháme do něj cukr a kyselinu citronovou
- Cukr necháme v protlaku rozpustit, proto jej občas zamícháme
- Protlak pak plníme do sklenic a uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při 85°C
- Při podávání ředíme vodou