Příprava: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg rybího filé
- 2 větší cibule
- 15 dkg anglické slaniny
- sůl
- koření na ryby.
Postup receptu
- Filé necháme zvolna rozmrznout
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a rozložíme do pekáče
- Na cibuli naskládáme plátky anglické slaniny, na ni z obou stran osolené a okořeněné plátky ryby a překryjeme je dalšími plátky slaniny
- Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C
- Pečeme asi 30 minut, až je filé propečené a slanina křupavá
Ingredience
- 3 kg červené řepa řepy
- 2 kg hlávkového zelí
- 1 kg cibule
- podle chuti jemně nastrouhaný křen
- 30 dkg jemného krystalového cukru
- 1/4 l oleje
- 1/2 l octa
- 1 nakladač Deko (nebo podobný přípravek).
Postup receptu
- Řepu důkladně omyjeme a neloupanou ji uvaříme doměkka
- Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky či kostičky Ve větší míse řepu smícháme s jemně nakrouhaným zelím, na kolečka nakrájenou cibulí a strouhaným křenem
- Ocet mírně zahřejeme, rozpustíme v něm Deko, procedíme a společně s olejem a cukrem přidáme k zelenině
- Promícháme a necháme do druhého dne proležet
- Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 85°C